Do góry

Przekąski Przepis na:

Gotowana golonka podana z chrzanem i chlebem.

Gotowana golonka podana z chrzanem i chlebem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1043 Ocena: 10555

Dodano:

Odsłon: 3802

Coś dla miłośników golonki.

Składniki

  • golonka wieprzowa tylna
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • Sól
  • Chrzan
  • chleb
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Będziemy potrzebować ładnej, tylnej golonki wieprzowej.

  2. Wyczyszczoną, wymytą golonkę gotujemy w osolonej wodzie. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Po zdjęciu szumowin dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości mięsa (około 60 minut).

  3. Ugotowaną golonkę podajemy z chrzanem i pieczywem.

  4. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń