Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gotowane pierogi z mozzarellą"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 41
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 177
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 41
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 177
Składniki
1 cebulę obierz i posiekaj. Pół cukinii odkrój, resztę obierz, pozbaw nasion i pokrój w kosteczkę. Podobnie pokrój mozzarellę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę. Dodaj cukinię, chwilę smaż razem. Zdejmij z ognia. Połącz z mozzarellą, solą i pieprzem do smaku.
Z mąki, jajek, łyżki oleju i szczypty soli zagnieć ciasto. Rozwałkuj je, szklanką wytnij krążki. Nakładaj farsz i dokładnie zlepiaj ciasto, formując pierogi. Gotuj w osolonej wodzie 2 min od czasu wypłynięcia.
Odłożoną cukinię pokrój w plastry, sparz wrzątkiem. Drugą cebulę pokrój w pióra, zeszklij na oleju. Wymieszaj z cukinią, dopraw solą. Podawaj do pierogów.
porcji , czas ok. 80 min; porcja – 280 kcal, cena 1,40 zł.Źródło: Świat kobiety