Do góry

Dania główne Przepis na:

Gotowany schab.

Gotowany schab.

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 604

Dodano:

Odsłon: 3501

Na ciepło i zimno.

Składniki

  • 1 kg schabu może być z kością,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczki pieprzu ziołowego,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • 1 łyżka oleju.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z papryki, pieprzu ziołowego, majeranku, soli i oleju, przygotować marynatę. Natrzeć schab. Owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 2- 3 godz.

  2. Schab włożyć do garnka, zalać wodą do 2/3 wysokości mięsa.
    Wrzucić liść laurowy, kilka ziaren pieprzu kolorowego, 1/2 łyżeczki soli i kilka suszonych grzybów (może być kostka bulionowa grzybowa).
    Gotować na małym ogniu przez 1 godzinę od momentu zagotowania wody. Od czasu do czasu odwracać mięso.

  3. Mięso trzymać w wodzie do momentu wystudzenia.
    Od czasu do czasu mięso odwracać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń