Do góry

Przekąski Przepis na:

granola

granola

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 6983

Dodano: 07.01.2013

Odsłon: 6202

musli własnej roboty

Składniki

  • 2,5 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki posiekanych migdałów
  • 1/2 szklanki pestek z dyni, słonecznika
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1/4 szklanki oleju
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kwadratową blachę z piekarnika wykładamy papierem pergaminowym, wszystkie suche produkty wysypujemy na blachę i mieszamy dodajemy miód i olej i ponownie mieszamy. Gotową granolę wkładamy do piekarnika na 15-20 minut.co jakiś czas mieszamy żeby nam się nie przypaliło.

  2. Ja jeszcze dodaje rodzynki, morele, żurawinę, orzechy i inne bakalie, jakie mam w domu. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

capri 24 stycznia 2013 ja tez przepadam za taką właśnie granolą, jako przegryzka do filmu, suuuper sprawa, 5 ode mnie Anetko :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 08 stycznia 2013 Rosse dziękuję bardzo, już idę do Twoich przepisów :))) Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 08 stycznia 2013 Fajny przepis na domową granolę,na pewno skorzystam:)Jak jest sezon truskawkowy, robię deserek z mascarponem,granolą i truskawkami,prosty a jaki pyszny,przepis jest u mnie:)pięć gwiazdek się należy:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 07 stycznia 2013 Na zdrowe i pyszne śniadanko do gorącego mleczka.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń