Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Greckie szaszłyki"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Piersi kurczaka umyj, pokrój na kawałki i natrzyj solą.
Cukinie przelej wrzątkiem, odetnij końce, po czym potnij w grube plastry. Pomidorki opłucz i przekrój na połówki.
Drewniane patyczki do szaszłyków namocz w wodzie, a następnie nadziej na nie kolejno: kawałek mięsa, pomidorka oraz cukinię. Wierzch posyp ziołami prowansalskimi.
Ułóż szaszłyki na grillu lub włóż do piekarnika i upiecz.
Czosnek rozgnieć i rozetrzyj z solą. Koperek posiekaj, a obrane ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. wymieszaj z jogurtem i podawaj do szaszłyków.
Czas: 45 min. 1 porcja = 280 kcal.Źródło: Kurier TV