Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowane krewetki

Grillowane krewetki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1888 Ocena: 43396

Dodano:

Odsłon: 1663

Idealna przekąska dla amatorów krewetek.

Składniki

  • 125 ml oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 500 g dużych krewetek
  • sól morska
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i kilkoma łyżkami gorącej wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,oregano ,posiekaną natkę ,mieszamy.
    Krewetki przekładamy do miski ,skrapiamy oliwą i solimy. Nadziewamy po kilka sztuk na patyczki do szaszłyków. Następnie grillujemy je przez kilka minut (najlepiej na tackach aluminiowych ,żeby się nie spaliły). Przekładamy na talerze ,polewamy wcześniej przygotowanym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 07 czerwca 2015 uwielbiam krewetki, jestem pierwsza do skosztowania ich z grilla :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń