Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane steki"
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę wprost do miseczki. Wlać piwo, sos Worcester oraz olej. Wymieszać, doprawiając solą i cukrem trzcinowym.
Steki oczyścić, ułożyć je w brytfannie, zalać przygotowaną marynatą. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki, żeby mięso dobrze się zmacerowało. Podczas marynowania steki kilkakrotnie obracać.
Steki wyjąć z marynaty. Wetrzeć w nie tłuczony czarny pieprz. Kłaść na dobrze rozgrzanym grillu. Grillować po ok. 6 minut z każdej strony, od czasu do czasu smarując steki pozostałą marynatą.
Czas przygotowania: około 25 minut (bez marynowania)Źródło: Życie na gorąco