Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowany boczek

Grillowany boczek

Autor: Swiat_i_ludzie

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13214

Dodano: 03.04.2010

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Grillowany boczek"

Składniki

  • 10 plasterków boczku
  • 3 łyżki przyprawy grillowej
  • 5 łyżek oleju
  • patyczki do szaszłyków
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przyprawę grillową wymieszaj z olejem. Boczek włóż do miseczki, zalej przygotowaną marynatą, wymieszaj. Odstaw do lodówki na 30 minut.

  2. Patyczki do szaszłyków namocz w zimnej wodzie (nie będą się przypalać). Plastry boczku ciasno nawiń na patyczki. Ponownie włóż do lodówki na co najmniej 1 godzinę.

  3. Patyczki z boczkiem ułóż na rozgrzanym grillu i opiekaj aż do zrumienienia.

  4. (bez czasu oczekiwania): 10 minut. Sztuka: 120 kilokalorii.

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń