Do góry

Przekąski Przepis na:

Groch z kapustą i grzybami

Przekąski

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1488 Ocena: 34217

Dodano: 23.12.2013

Odsłon: 6000

:)

Składniki

  • 1/2 główki kapusty
  • 1 szklanka grochu łuskanego ( połówki )
  • garść suszonych grzybów
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 łyżka masła
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do garnka z gorącą wodą wrzucić groch i vegetę. Gotować do miękkości grochu. Grzyby namoczyć ,ugotować ,osączyć i pokroić w paski. Kapustę poszatkować ,lekko obsmażyć na maśle ,zalać 1/2 szklanki wody ,dodać odrobinę soli i gotować na wolnym ogniu aż będzie miękka. Dodać groch do kapusty oraz grzyby. Pozbyć się nadmiaru płynu. Cebulę pokroić w grubą kostkę. Nałożyć na wierzch kapusty z grochem i grzybami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń