Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
GROCHÓWKA KTÓRY POCHODZI PROSTO OD WOJSKA
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1185
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1185
Składniki
Groch przebrać opłukać zalać wywarem, zagotować i pozostawic na 2 godziny, Potem ugotować. Ziemniaki umyć, obrać , opłukać, pokroić w kostkę. Dodać je do grochu pod koniec gotowania wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Boczek pokroić w kostkę, częściowo stopić, dodać cebulę, zeszklić i wymieszać z mąką.
Lekko zrumienić. Połączyć z zupą. Dodać kiełbasę pokrojoną w półplasterki i startą na małych oczkach tarki ugotowaną a marchewkę, oraz majeranek. Gotować 2 minuty i doprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą MAGGI! Wyśmienicie smakuje jak dodamy do niej już na talerzu ugotowanej kiszonej kapusty.