Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser w wyjatkowo prostej wersji.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1300
Składniki
Roztopic czekolade nad para, ostroznie wypełnic nia rekaw do dekoracji lub róg torebki plastikowej, przeciac jej róg i pomalowac kratke na papierze do pieczenia. Studzic przez 2-3 godziny. Obrac gruszke, przepolowic i wydrazyc gniazdo nasienne. Na patelni zagotowacj szklankę wody razem z wanilia, alkoholem gruszkowym, cukrem i cynamonem. Wlozyc gruszke do plynu przecieta powierzchnia do dolu. Gotowac na wolnym ogniu przez około 15 minut, od czasu do czasu polewajac ja plynem. Gotowa gruszke ozdobic czekoladowa kratka i podac z bita smietana i lodami.