Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, który pachnie i smakuje jesienią.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 783
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2823
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 939
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 783
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2823
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 939
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni (grzanie: góra i dół). Gruszkę umyć, obrać i pokroić w plasterki, wymieszać z ziarenkami wanilii. Orzechy drobno posiekać. Kokilkę wysmarować masłem, na dno wyłożyć plasterki gruszki, posypać orzechami. Białka ubić, za pomocą miksera, na sztywną pianę, dodając w międzyczasie trzcinowy cukier puder, cynamon i mąkę ziemniaczaną. Tak ubitą (sztywną!) pianę z białek ułożyć na gruszce z orzechami. Wstawić do piekarnika. Piec przez 20 minut, aż beza delikatnie się zarumieni.