Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, który pachnie i smakuje jesienią.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 286
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 359
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 749
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 286
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 359
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 749
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni (grzanie: góra i dół). Gruszkę umyć, obrać i pokroić w plasterki, wymieszać z ziarenkami wanilii. Orzechy drobno posiekać. Kokilkę wysmarować masłem, na dno wyłożyć plasterki gruszki, posypać orzechami. Białka ubić, za pomocą miksera, na sztywną pianę, dodając w międzyczasie trzcinowy cukier puder, cynamon i mąkę ziemniaczaną. Tak ubitą (sztywną!) pianę z białek ułożyć na gruszce z orzechami. Wstawić do piekarnika. Piec przez 20 minut, aż beza delikatnie się zarumieni.