Do góry

Przekąski Przepis na:

Gruszki zapiekane w szynce

Gruszki zapiekane w szynce

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 63

Dodano:

Odsłon: 1869

Bardzo pyszna i aromatyczna przekąska.

Składniki

  • gruszki 1 kg
  • szynka parmeńska lub podobna
  • ser żółty
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Obieramy gruszki, usuwamy gniazda nasienne i dzielimy na połówki

  2. W miejsce gniazd nasiennych wsypujemy potarty żółty ser (można wykorzystać ścinki różnych serów lub pleśniowy).

  3. zawijamy plastrem lub dwoma szynki parmeńskiej lub innej dojrzewającej.

  4. Zapiekamy w piekarniku przez 20 minut w 175*C aż do zrumienienia.

    Podajemy na ciepło.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 06 sierpnia 2013 Ciekawe połączenie smaków,wykwintna ta przekąska:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń