Do góry

Napoje Przepis na:

Grzane piwo

Grzane piwo

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 561

Dodano:

Odsłon: 2370

Dobre na zimne, mokre i jesienne dni.

Składniki

  • 500 ml jasnego piwa
  • 16 g cukru waniliowego
  • 6 łyżek soku z czarnej porzeczki
  • sok z połowy pomarańczy
  • laska cynamonu
  • 6 sztuk goździków
  • 2 sztuki anyżu
  • 1 plasterek pomarańczy
  • 1 łyżeczka miodu
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wlewamy piwo do garnka. Dodajemy cukier waniliowy, sok z czarnej porzeczki, goździki, sok z pomarańczy, laskę cynamonu, anyż i miód. Gotujemy piwo na wolnym ogniu cały czas mieszając (nie doprowadzamy wpiwa do wrzenia). Piwo wlewamy do kubeczków (przecedzamy je). Tuż przed podaniem dodajemy połowę plasterka z pomarańczy. Gotowe :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń