Do góry

Napoje Przepis na:

Grzane piwo z imbirem

Przepis dnia 2013-11-03
Grzane piwo z imbirem

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 3018

Dodano: 29.10.2013

Odsłon: 11838

Na chłodne wieczory:)

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piwo przelać do garnuszka,dodać cukier,obrany i pokrojony na małe kawałki imbir i podgrzewać na małym ogniu mieszając dopóki cukier się nie rozpuści.Uważać by piwo nie zaczęło się gotować!
    Przelać do szklanki i posypać gałką muszkatołową,smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 29 października 2013 Grzane z imbirem, chętnie, byle trochę mocniejsze - wtedy dopiero rozgrzewa :))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 29 października 2013 Uwielbiam imbir i dodaje go do wielu potraw, koniecznie spróbuje z piwkiem - pewnie nieźle rozgrzewa))Pozdrowionka.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 29 października 2013 mruuu, Aniu to ja wieczorkiem wpadnę na kwaterkę :))) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń