Do góry

Przekąski Przepis na:

Grzanki z kapusta i boczkiem

Grzanki z kapusta i boczkiem

Autor: evajuchniewicz

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 64

Dodano: 30.01.2010

Odsłon: 1173

Pyszne a zarazem kolorowe danie, pelne finezji.

Składniki

  • Mala glowka kapusty pekinskiej
  • szalotki, 150g
  • kminek, 1/2 lyzeczki
  • maslo, 1 lyzka
  • GALKA MUSZKATOLOWA
  • tarty ser emental, 50g
  • duze kromki chleba, 4
  • boczek, 4 plastry
  • posiekany szczypiorek, 4 lyzki
  • sol,pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste umyc, drobno pokroic. Gotowac piec minut w malej ilosci osolonej wody,osaczyc.

  2. Szalotki obrac,pokroic w kostke.Dusic na masle razem z kminkiem. Dodac kapuste i smietane, przyprawic galka muszkatolowa,sola i pieprzem. Polaczyc z polowa sera.

  3. Kromki chleba podpiec z obu stron na zlotobrazowy kolor (w tosterze lub na grillu). Rozlozyc na nich kapuste, posypac reszta sera. Wstawic na 5 minut do piekarnika.

  4. Boczek podpiec z jednej strony na chrupiaco. Po plasterku boczku ulozyc na kazdej kromce chleba. Posypac szczypiorkiem.(ja posypalam pietruszka i nie dodalam boczku)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 24 maja 2010 A to ciekawe - grzanki z kapustą - do wypróbowania :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

evajuchniewicz 30 stycznia 2010 Postaram sie dodac zdjecia jak najszybciej:)))))))))))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń