Do góry

Przekąski Przepis na:

Guacamole

Guacamole

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 1171

Miękkie, kremowe awokado, które zmienia sie w cudowny dip, paste do chleba lub dodatek do nachos - polecam

Składniki

  • 1 dojrzałe avocado ( najlepsze Hass )
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z 1/2 limonki
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • Pomidory koktajlowe
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i łyżka wyjmujemy z połówek miękki miąższ. Rozgniatamy go w miseczce widelcem na gładką masę. Dodajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sok z limonki, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dodajemy soli do smaku. Posypujemy pokrojonymi na pół lub w ćwiartki pomidorkami koktajlowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 stycznia Pyszna przekąska, idealnie sprawdza się na imprezach :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń