Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz

Przepis dnia 2010-11-12
Gulasz

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1471

Dodano:

Odsłon: 50742

Pyszny, aromatyczny. Wspaniale smakuje do chlebka jak i do ziemniaczków, a także do kaszy gryczanej.

Składniki

  • łopatka, 1,5 kg
  • cebula, 2 duże
  • marchewka, 2 duże
  • pietruszka, 1 średnia
  • seler, kawałek
  • papryki czerwone, 2
  • mąka, 3 łyżki
  • woda
  • majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka ostra, papryka słodka, pieprz ziołowy i zwykły, sół, wegete,, na oko
  • smalec, pół kostki
  • magi, odrobinkę, pare kropli
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łopatkę umyć pokroić w kostkę i rzucić na roztopiony rozgrzany smalec, podsmażyć. Jak się mięso podsmaży rzucić pokrojoną w kostkę cebulkę jak się leciutko przyrumieni rzucić przyprawy, zamieszać po 5 minutach rzucam resztę pokrojonych warzyw (oprócz papryki) podlewam odrobiną wody i duszę ok 15 minut, następnie wlewam resztę wody i gotuję aż będzie miękkie. Nie pisze ile wody bo jest to sprawa indywidualna, wiadomo więcej wody będzie rzadsze ja osobiście wody za dużo nie daję.

  2. Paprykę pokroić w kostkę podsmażyć lekko i rzucić do gulaszu pod koniec gotowania, na tyle aby zmiękła z gulaszem.

  3. Jak jest już wszystko miękkie rzucić mąkę rozbełtaną z wodą, zagotować i gotowe.

  4. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zonia1 07 stycznia 2012 Ugotowałam ten gulasz dla większej ilości osób.Jest wspaniały.Właściwie robi się sam. W tym czasie można sie zająć czymś innym.Smakuje wszystkim.Dzięki.Pozdrawiam

27 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 12 listopada 2010 gulasz z warzywami jest "the best" - ja bym dodała jeszcze czerwoną fasolkę ( opcjonalnie oczywiście) - al mi narobiłaś smaka:)

28 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń