Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz drobiowy z warzywami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Mięso myjemy, kroimy na kawałki, obsmażamy na silnie rozgrzanym oleju. Przekładamy do głębszego rondla, dodajemy pieprz, sól, obydwie papryki mielone i ketchup, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Cukinię i bakłażan myjemy i osuszamy. Cukinię kroimy w plastry, bakłażan w większą kostkę i przez 5 minut obsmażamy na oleju. Dodajemy pomidorki i wszystko razem chwilę dusimy.
Makaron gotujemy. Miękkie mięso mieszamy z przygotowanymi warzywami. Makaron rozkładamy na talerze, polewamy gulaszem.
Wartość odżywcza jednej porcji 186 kcal. Białko 19 g/ Tłuszcz 6 g/Węglowodany 40,5 g.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 3,50 zł.Źródło: Rewia