Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz tatrzański"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 386
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 386
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Dodaj musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ziarenka ziela angielskiego oraz listki laurowe. Całość posyp rozmarynem. Wymieszaj. Marynuj 4,5 godz.
Zamarynowane mięso oprósz mąką, zrumień na smalcu. Cebule obierz, pokrój na cząstki, dodaj do mięsa. Dołóż grzybki. Zalej bulionem i duś pod przykryciem ok. 90 minut. Marchewki obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Dodaj do gulaszu 20 minut przed końcem gotowania.
Gulasz wymieszaj z koncentratem. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podawaj z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.
porcje, : 5 godz., gotowanie: 90 minŹródło: Naj