Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz w dyni

Gulasz w dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Gulasz w dyni"

Składniki

  • kilogram wołowiny
  • 2 cukinie
  • 40 dag fasolki szparagowej
  • 3 marchewki
  • cebula
  • 2 liście laurowe
  • 3 ząbki czosnku
  • oregano
  • 2 szkl. bulionu
  • po 20 dag kukurydzy i groszku. Dodatkowo:
  • pół dyni
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej oliwie obsmaż umyte, osuszone ręcznikiem papierowym i pokrojone w kostkę mięso. Zdejmij z patelni i odstaw.

  2. Na pozostały tłuszcz włóż obraną, pociętą w grube plastry marchewkę oraz posiekany czosnek z cebulą. Dodaj liście laurowe i oregano. Zalej całość bulionem i zagotuj.

  3. Następnie wrzuć mięso. Przykryj i gotuj kwadrans.

  4. Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną cukinię, kukurydzę, groszek i fasolkę. Duś pod przykryciem do miękkości warzyw.

  5. Gotowy gulasz podawaj w wydrążonej dyni.

  6. Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średnie.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń