Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z fasolą"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Składniki
Fasolę białą i czerwoną wypłucz pod bieżącą wodą, przełóż do garnka, zalej zimną wodą i odstaw na 10-12 godzin. Następnie odcedź, zalej świeżą zimną wodą i ugotuj do miękkości (60-90 minut).
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Marchewki obierz, umyj pod bieżącą wodą, osusz i pokrój w talarki. Łodygi selera umyj i także pokrój w talarki. Umytą i osuszoną papryczkę chili pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju, wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Następnie dodaj pokrojone marchewki, seler naciowy oraz papryczkę chili i mieszając smaż ok. 5 min.
Do garnka włóż pomidory z puszki, podgrzej i wrzuć warzywa z patelni. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, gotuj na małym ogniu 20-30 min. Na koniec dodaj ugotowane obie fasole i podgrzewaj jeszcze ok. 10 min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i posyp posiekaną natką. Podawaj z kaszą, np. jaglaną, ryżem lub pieczywem.
(bez czasu oczekiwania):15 minut. Porcja: 300 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie