Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe z mięsa wieprzowego z dodatkiem ziemniaków i kluseczków
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 254
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 236
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 254
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 236
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Mięso pokroić w kostkę doprawić solą,pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.Cebulę ,czosnek, marchew ,pietruszkę selera ,pora pokroić w kostkę.Pieczarki obrać pokroić.
W garnku rozgrzać olej dodać cebulę oraz czosnek smażyć 1 min,dodać pozostałe warzywa doprawić solą pieprzem ,dodać liść laurowy ,ziela angielskie,smażyć 2 min.,dodać mięso smażyć 5 min. ,podlać winem ,całość dusić 5 min.Następnie dodać bulion i gotować 30 min. na wolnym ogniu.
Ziemniaki obrać pokroić w kostkę ,ugotować oddzielnie a następnie dodać do gotującej się potrawy.,dodać również żurawinę.
Przygotować kluseczki.Mąkę rozrobić z jajkiem i 2 łyżkami wody.zagnieść ciasto,uformować cienki wałeczek i pokroić kluseczki.Dodać do gotującej się potrawy ,gotować 3 min.Dodać przecier pomidorowy doprawić bazylią ,pieprzem całość gotować 1 min.