Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-03-2019
Aromatyczny, gęsty gulasz z szynki duszonej w sosie jabłkowo-cebulowym.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Mięso pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, jabłko zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i dodać mięso - smażyć, mieszając aż mięso będzie rumiane, przełożyć do garnka. Dodać pozostałą łyżkę oleju, rozgrzać i dodać cebulkę, smażyć aż zmięknie, dodać czosnek, jeszcze smażyć przez minutę i całość przełożyć do garnka z mięsem, dodać starte jabłko, , posolić i popieprzyć.
Na patelnię wlać wodę i zeskrobać wszystkie smakowite resztki, wlać do garnka i zalać całość wodą tak, żeby całkowicie przykryła mięso. Gotować na małym ogniu przez około godzinę. Dodać miód, sos sojowy, ketchup i gotować jeszcze przez 30 minut. Podawać z ryżem i surówką