Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i rozgrzewająca zupa, w sam raz zimne i ponure dni, które niestety nas nie opuszczają.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 55
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 55
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso, gdy się zarumieni przełożyć do dużego garnka.
Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę. Podsmażyć na patelni, gdzie wcześniej podsmażaliśmy mięso i również przełożyć do garnka.
Pieczarki dokładnie umyć, obrać i pokroić wedle uznania, również podsmażyć i dodać do garnka.
Marchewki, pietruszkę, seler obrać i dodać do garnka z mięsem, zalać wodą, doprawić solą, pieprzem oraz przyprawami. Całość gotować. Gdy warzywa będą miękkie, wyłowić, a następnie pokroić w dużą kostkę.
W między czasie w oddzielnym garnku ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki. Nie zapomnieć posolić.
Wywar z mięsem, pieczarkami i cebulą nadal gotować. Dodać pokrojone w kostkę papryki. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Na sam koniec dodaję do zupy marchewkę, pietruszkę, seler, papryki oraz ziemniaki. W razie potrzeby dolewam wody (najlepiej wodę, w której gotowały się ziemniaki). Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję również koncentrat pomidorowy. Całość zagotowuje. Warto dodać swoje ulubione przyprawy. Smacznego :)