Do góry

Przekąski Przepis na:

Gulaszowa potrawka

Przepis dnia 2011-07-27
Gulaszowa potrawka

Autor: zabecka

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1146

Dodano: 14.07.2011

Odsłon: 8857

Każdy kto lubi gulasz i wszelkiego rodzaju potrawki będzie tym zachwycony:)

Składniki

  • rosół drobiowo/wołowy
  • mięso z rosołu
  • papryka
  • pieczarki
  • ziemniaki
  • marchewka, pitruszka
  • cebula
  • mąka, śmietana do podbicia
  • sos pieczeniowy ciemny
  • Przyprawy: papryka w proszku, chili, pieprz sól
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na rosole ugotować marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę(można też użyć warzyw z rosołu)dodać pieczarki grubo skrojone i cebulę. Gdy sie trochę podgotuje dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Kiedy ziemniaki "dojdą" wrzucić mięso drobiowe i wołowe z rosołu, następnie w połowie szklanki wody rozpuścić sos i dodać do reszty. Podbić śmietaną z mąką (wystarczy niewielka ilość). Doprawić przyprawami do smaku. Radzę nie żałować chili, bo to daje najlepszy efekt:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń