Do góry

Przekąski Przepis na:

„Hamiłki” z ziemniaków

„Hamiłki” z ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 2128 Ocena: 11937

Dodano:

Odsłon: 37894

Super smaczne kotleciki.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, przetrzeć przez praskę, wystudzić, i połączyć z żółtkami, utartym serem i resztą składników. Na końcu dodać ubitą pianę z białek, przyprawić do smaku (możemy dodać suszonych ziół) i formować kotleciki w kształcie oscypka. Smażyć z czterech stron na złoty kolor na wolnym ogniu, w małej ilości tłuszczu. Podawać z dobrą kwaśną śmietaną, możemy również użyć ziemniaki z poprzedniego dnia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń