Do góry

Przekąski Przepis na:

Hot''ki

Przepis dnia 2010-02-27
Hotki

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6974

Dodano: 24.02.2010

Odsłon: 15187

pikantne skrzydełka, idealne do piwka lub.... bez piwka

Składniki

  • 1 kg skrzydełek
  • sól,oregano,czosnek granulowany
  • 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej (lub papryka ostra w proszku)
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka soku z cytryny
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso doprawić solą i obsmażyć z obu stron na złoty kolor.

  2. Pozostałe przyprawy rozmieszać z przecierem pomidorowym, sokiem cytr. i 3-4 łyżkami wody i tą mieszanką "oblec skrzydełka ( przy pomocy łyżeczki lub pędzelka)

  3. Smażyć aż "panierka" się przyzeli ( z obu stron) przy czym stopień przyzelenia zależy od upodobań.

  4. Na zdrowie!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń