Do góry

Dodatki Przepis na:

Hummus buraczany z chrzanem

Hummus buraczany z chrzanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 552

Dodano:

Odsłon: 99

Dziś przestawiam przepis na hummus z buraczkiem oraz chrzanem. Ma piękny kolor, jest lekko słodki a jednocześnie ostry. Do tego ulubione dodatki – kiszone ogórki, rzodkiewka, kiełki, pomidor i pyszna i przede wszystkim zdrowa kanapka gotowa

Składniki

  • puszka ciecierzycy
  • 1 duży burak, ugotowany lub upieczony
  • 2 łyżki świeżo startego chrzanu lub chrzanu konserwowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 2 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do blendera wrzucamy ciecierzycę, pokrojonego na mniejsze części buraka, chrzan, sok z cytryny, cukier czosnek oraz sól i pieprz. Całość dokładnie miksujemy na gładką pastę. Jeśli podczas miksowania zrobi się bardzo gęsty dolejcie odrobinę oliwy.
    Tak przygotowany hummus podajemy z ulubionymi warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń