Do góry

Dania główne Przepis na:

Idealne ciasto na pierogi

Idealne ciasto na pierogi

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4430

Dodano:

Odsłon: 11

Wypróbowany przepis na "Idealne ciasto na pierogi"

Składniki

  • 50 dag mąki
  • ok. 1
  • 5 szklanki wody
  • szczypta soli
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. ciasta pierogowego zajmuje ok. 20 minut. Mąkę koniecznie trzeba przesiać, aby „nabrała” powietrza – ciasto będzie wtedy pulchniejsze i bardziej elastyczne.

  2. W stożku mąki zrób dziurkę. Dodaj szczyptę soli. Wodę zagotuj i gorącą powoli wlewaj do mąki, zagarniając ją do środka.

  3. Ciasto zagniataj dość szybko. Powinno być miękkie i ciągliwe, wtedy łatwo można je rozwałkować i lepić.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń