Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lub kakao. Przepis jest naprawdę prosty, przygotowanie ciasta łatwe, pieczenie ciasteczek szybkie, a efekt znakomity. Polecam!
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10074
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 872
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 213
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10074
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 872
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 213
Składniki
Masło utrzeć na gładki krem. Małymi porcjami dodawać cukier i cukier waniliowy, wymieszać na jednolitą masę. Wbić jajko, chwilę wyrabiać mikserem. Mąkę pszenną połączyć z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Mieszankę stopniowo wsypywać do mamy maślanej, wymieszać mikserem. Masę podzielić na dwie równe części. Jedną, jasną część ciasta rozsmarować na talerzu. Kakao połączyć z mlekiem i dodać do drugiej części ciasta, dokładnie wymieszać. Ciemne ciasto przełożyć na jasne, delikatnie rozsmarowując.
Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Z przygotowanego dwukolorowego ciasta za pomocą dwóch łyżeczek do kawy oddzielać porcje ciasta. Układać je na przygotowanej blaszce, zachowując odstępy. Blaszki wsuwać kolejna na środkowy poziom nagrzanego piekarnika, ciasteczka piec 10-15 minut. Po upieczeniu zdjąć ciasteczka z blaszki i wystudzić.
Polecam