Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lub kakao. Przepis jest naprawdę prosty, przygotowanie ciasta łatwe, pieczenie ciasteczek szybkie, a efekt znakomity. Polecam!
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 267
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 530
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 988
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 273
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 267
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 530
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 988
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 273
Składniki
Masło utrzeć na gładki krem. Małymi porcjami dodawać cukier i cukier waniliowy, wymieszać na jednolitą masę. Wbić jajko, chwilę wyrabiać mikserem. Mąkę pszenną połączyć z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Mieszankę stopniowo wsypywać do mamy maślanej, wymieszać mikserem. Masę podzielić na dwie równe części. Jedną, jasną część ciasta rozsmarować na talerzu. Kakao połączyć z mlekiem i dodać do drugiej części ciasta, dokładnie wymieszać. Ciemne ciasto przełożyć na jasne, delikatnie rozsmarowując.
Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Z przygotowanego dwukolorowego ciasta za pomocą dwóch łyżeczek do kawy oddzielać porcje ciasta. Układać je na przygotowanej blaszce, zachowując odstępy. Blaszki wsuwać kolejna na środkowy poziom nagrzanego piekarnika, ciasteczka piec 10-15 minut. Po upieczeniu zdjąć ciasteczka z blaszki i wystudzić.
Polecam