Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lub kakao. Przepis jest naprawdę prosty, przygotowanie ciasta łatwe, pieczenie ciasteczek szybkie, a efekt znakomity. Polecam!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Składniki
Masło utrzeć na gładki krem. Małymi porcjami dodawać cukier i cukier waniliowy, wymieszać na jednolitą masę. Wbić jajko, chwilę wyrabiać mikserem. Mąkę pszenną połączyć z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Mieszankę stopniowo wsypywać do mamy maślanej, wymieszać mikserem. Masę podzielić na dwie równe części. Jedną, jasną część ciasta rozsmarować na talerzu. Kakao połączyć z mlekiem i dodać do drugiej części ciasta, dokładnie wymieszać. Ciemne ciasto przełożyć na jasne, delikatnie rozsmarowując.
Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Z przygotowanego dwukolorowego ciasta za pomocą dwóch łyżeczek do kawy oddzielać porcje ciasta. Układać je na przygotowanej blaszce, zachowując odstępy. Blaszki wsuwać kolejna na środkowy poziom nagrzanego piekarnika, ciasteczka piec 10-15 minut. Po upieczeniu zdjąć ciasteczka z blaszki i wystudzić.
Polecam