Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z serkiem zawijany w boczek"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 124
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 124
Składniki
Indyka umyj, oczyść, pokrój na podłużne kawałki. Wymieszaj z oliwą i przyprawami, odstaw na 30 minut. Kawałki mięsa nabij na patyczki do szaszłyków.
Plastry boczku posmaruj serem. Śliwki namocz w gorącej wodzie. Po 10 minutach je odcedź. Gdy wystygną, przekrój wzdłuż i rozpłaszcz. Na każdy kawałek mięsa nałóż śliwkę. Plasterki boczku posmaruj z jednej strony serkiem. Posmarowaną stroną owijaj kawałki mięsa, tak, by śliwka nie wypadła.
Układaj na aluminiowej tacce na grillu, smaż 30 minut. Posyp lekko solą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień