Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z warzywami"
Składniki
Oczyść cebule oraz paprykę, pokrój na duże kawałki. Ziemniaki obierz, umyj, osusz i także pokrój na duże kawałki.
Przygotowane skrop obficie olejem, oprósz solą oraz pieprzem. Włóż do brytfanki.
Mięso natrzyj solą, pieprzem. Ułóż na warzywach. Posmaruj masłem, oprósz ziołami, posiekanym czosnkiem. Lekko podlej wodą. Nakryj naczynie.
Piecz 30 min w temp. 170°C. Zamieszaj warzywa oraz mięso. Zwiększ temperaturę do 190°C. Piecz dalsze 45 minut.
<strong>Przepis nadesłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie