Do góry

Desery Przepis na:

Inna wersja cappuccino

Inna wersja cappuccino

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1355

Dodano:

Odsłon: 10944

...pięknie wygląda i fantastycznie smakuje....

Składniki

  • śmietana 30%,rozpuszczalna kawa cappucino,galaretka
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw upiec biszkopt.Białka ubić,dodać cukier i dalej ubijać,osobno do żółtek dodać proszek i ocet,wymieszać i dodać do ubitych białek,Wsypujemy obie mąki,delikatnie mieszamy i wylewamy do blaszki.Pieczemy 30 min. Ostudzić. Blaszka 25x40 cm. Masa cappuccino: Zagotować mleko i rozpuścić w nim cappuccino. Ostudzić. Do zimnego dodać śnieżki i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i dodać do masy. Wylać na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Cytrynowa pianka: Ubić śmietanę (należy pamiętać,że musi być zimna). Dodać do niej cukier puder i tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Bita śmietanka: Śmietanę ubić. Dodać cukier puder i śmietan fixy.Można również dodać odrobinkę barwnika. Wyłożyć na piankę. Wierzch posypać tartą czekoladą.

  2. Biszkopt:8 jaj,1 szklanka cukru,1 szklanka mąki pszennej,2 łyżki mąki ziemniaczanej,2 łyżeczki proszku do pieczenia,2 łyżki octu.. Masa cappuccino: - opakowanie cappuccino czekoladowego (130g) - 2,5 szklanki mleka - 4 opakowania Śnieżki - 2 łyżki żelatyny Pianka cytrynowa: - 1/2 l śmietany kremówki 30% - 1 galaretka cytrynowa - 1 łyżka cukru pudru Bita śmietanka: - 1/2 l śmietany kremówki 30% - 1 łyżka cukru pudru - 2 śmietan fixy Dekoracja: Tarta czekolada do posypania :

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń