Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik

Jabłecznik

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1735

JEST NAPRAWDE SMACZNE KRUCHE I NIE SUCHE

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. WSZYSTKIE SKŁADNIKI TZN.MĄKE,ŻÓŁTKA,CUKIER,PROSZEK DO PIECZ.,CUKIER WANIL. GNIECIEMY DODAJEMY TROSZKĘ MLEKA ŻEBY CIASTO NAM SIE UGNIOTŁO ,OLEJ CIASTO MUSI ODCHODZIĆ OD RĄC .ZOSTAWIAMY TROSZKĘ CIASTA ABY PÓŻNIEJ DODAĆ JE NA WIERZCH JAKO KRUSZONKE

  2. JABŁKA ŚCIERAMY NA TARCE NA DUŻYCH OCZKACH . BIAŁKA UBIC NA SZTYWNO,DODAJĄC PÓŁ SZKL. CUKRU.PO TROCHU KISIEL(PROSZEK) NAJLEPIEJ KOLORU CZERWONEGO ŻEBY BYŁ KISIEL.SZYKUJEMY BLACHĘ KŁADZIEMY TZN ROZCIAGAMY NA BLASZCE NA TO KŁADZIEMY JABŁKA I KISIEL NA WIERZCH RZUCAMY RESZTKI CIASTA

  3. PIECZEMY OK 1 GODZINY 180 C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń