Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
Składniki
WSZYSTKIE SKŁADNIKI TZN.MĄKE,ŻÓŁTKA,CUKIER,PROSZEK DO PIECZ.,CUKIER WANIL. GNIECIEMY DODAJEMY TROSZKĘ MLEKA ŻEBY CIASTO NAM SIE UGNIOTŁO ,OLEJ CIASTO MUSI ODCHODZIĆ OD RĄC .ZOSTAWIAMY TROSZKĘ CIASTA ABY PÓŻNIEJ DODAĆ JE NA WIERZCH JAKO KRUSZONKE
JABŁKA ŚCIERAMY NA TARCE NA DUŻYCH OCZKACH . BIAŁKA UBIC NA SZTYWNO,DODAJĄC PÓŁ SZKL. CUKRU.PO TROCHU KISIEL(PROSZEK) NAJLEPIEJ KOLORU CZERWONEGO ŻEBY BYŁ KISIEL.SZYKUJEMY BLACHĘ KŁADZIEMY TZN ROZCIAGAMY NA BLASZCE NA TO KŁADZIEMY JABŁKA I KISIEL NA WIERZCH RZUCAMY RESZTKI CIASTA
PIECZEMY OK 1 GODZINY 180 C