Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik

Jabłecznik

Autor: Malgoisaa__

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 415

Dodano: 08.09.2012

Odsłon: 13685

szybkie do zrobienia,,smaczne,zawsze się udaje

Składniki

  • CIASTO
  • margaryna, 25 dkg
  • mąka, 3 szkl.
  • cukier, 5 łyżek
  • żółtka (białka zostawiamy), 5
  • kwaśna śmietana, 3 łyżki
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy, 1 szy
  • UBITA PIANA
  • białka, 5 szt
  • cukier do piany, 3/4 szkl
  • budyń waniliowy, 2 szt
  • jabłka
  • jabłka starte na jarzynówce i odciśnięte, 1,5 kg
  • cynamon (nie koniecznie), 3 łyżeczki
  • cukier do jabłek, 4 łyżki
  • Wszystko wymieszać.
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto posiekać nożem i połączyć - wstawić do lodówki.

  2. Ubić białka dodać cukier i budyń w proszku.

  3. Na dno blachy wyłożyć 3/4 ciasta,na ciasto jabłka następnie pianę z budyniem na koniec porwać resztę ciasta.Piec w temp 200 stopni.Gdy ostygnie lekko polukrować

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń