Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłecznik bez pieczenia"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Jabłka przełóż do rondelka. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, by się nie przypaliły (jeżeli są zbyt gęste, można dodać trochę wody). Do gorących jabłek wsyp cytrynową galaretkę, dokładnie wymieszaj.
Dno tortownicy wyłóż biszkoptami, rozsmaruj masę jabłkową, odstaw do stężenia. Galaretkę malinową rozpuść w wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ostudź, wylej na masę jabłkową, odstaw do stężenia. Udekoruj bitą śmietaną.
Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 8. Cena za porcję 1,20 zł.
Przepis przysłała Grażyna Długosz z Siemianowic Śląskich.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie