Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik Razowy

Jabłecznik Razowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 210

Dodano:

Odsłon: 4925

Zdrowsza, ale rownie pyszna wersja jabłecznika

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych skladnikow zagniesc ciasto, im mniej wyrabimy tym lepiej. Ciasto odstawic do lodowki n ok 1h.

  2. W tym czasie przygotowac jabłka: zetrzec je na tarce o grubych oczkach razem ze skorka, nastepnie dodac cynamon i sucha galaretke, dokładnie wymieszac.

  3. Z ciasta odlozyc 1/3, reszte rozwalkowac i wylozyc na blache (standardowa, prostokatna) , nastepnie posypac ciasto kasza manna i wylozyc jabłka. Na wierzch mozna zetrzec reszte ciasta, porobic z niego wzorki lub po prostu poskubac. U mnie zrobilismy ''''kratke''''.

  4. piec ok 45min w temp 185 c.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 16 kwietnia 2010 Ciekawa wersja jabłecznika. Wypróbuje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 16 kwietnia 2010 Zarka, jak ty się kogoś uczepisz, to doprawdy... Nigdy w życiu nie widziałam tak zgryźliwej osoby. Plujesz się, nawet jak nie masz żadnego powodu. Ta wersja szarlotki jest nieco zdrowsza i już, każdy ma wybór jaką chce zrobić. Nie wiem po co wszczynać awantury.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń