Do góry

Desery Przepis na:

jabłecznik z bezową kołderką

jabłecznik z bezową kołderką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 527

szybkie, tanie i banalnie proste

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z jabłek przygotować marmoladę na patelni ale wystarczy by jabłka lekko się rozpadły

  2. mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, margaryna i żółtka należy razem wymieszać

  3. dodać śmietanę i zagnieść ciasto

  4. wyłożyć na dużą posmarowaną i posypaną bułką tartą blachę

  5. ciasto delikatnie posypać bułką tartą jeśli nasze jabłka są soczyste

  6. przygotowujemy krem : białka ubijamy na sztywną pianę i powolutku dosypujemy cukier

  7. powstałym kremem smarujemy jabłka

  8. pieczemy 45-50 minut

  9. temperatura piekarnika między 175 a 180 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń