Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka pieczone z orzechami i rodzynkami

Jabłka pieczone z orzechami i rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 918

smaczne i zdrowe,jabłka innaczej

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte jabłka wydrążyć od strony ogonka,tak by usunąć gniazda nasienne i zostawić mniej więcej centymetrowe "denko".Orzechy posiekać i wymieszać z opłukanymi rodzynkami,żóltkiem roztartym z cukrem lub miodem i śmietaną.

  2. Tak przygotowaną mieszanką napełnić wgłębienia w jabłkach.Jabłka ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym,wsatawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 30minut.Najlepiej smakują na gorąco

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń