Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka w sosie waniliowym

Jabłka w sosie waniliowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6763

Dodano:

Odsłon: 3562

Deser w jabłuszkami z waniliowym sosem i konfiturą. Pychotka :))

Składniki

  • 2 jabłka
  • 2 żółtka
  • 2,5 szklanki mleka
  • 2 op. ccukru waniliowego
  • 4 łyżeczki cukru,
  • 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • konfitura z róży
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka przekroić na pół, wydrążyć środki i wstawić do garnka z niedużą ilością wody. Przykryć i gotować do miękkości jabłek, ale trzeba uważać, aby się nie rozgotowały.

  2. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać pół szklanki mleka,cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Resztę mleka zagotować i wlewać cienką stróżką masę jajeczną, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.

  3. Połówki jabłek położyć na talerzyku, napełnić konfiturą różaną i polać sosem waniliowym. SMACZNEGO deserku!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 23 marca 2013 Jak ja lubię takie smaki , a przepis na sos zachowam w ulubionych , pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 22 marca 2013 szybki, pyszny, niedrogi...czyli deserek idealny 5ka !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń