Do góry

Przekąski Przepis na:

Jabłka z ryżem

Jabłka z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 172

Dodano:

Odsłon: 10609

Pyszne, szybkie, sycące, zdrowe:)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy ze skórki, przecieramy na tarce (duże oczka), na patelni roztapiamy masło, na nim smażymy jabłka, dodajemy do nich cynamon i odrobinę cukru, jabłka smażymy 3-4 min, dodajemy ryż, mieszamy wszystko i podsmażamy 3 min pod koniec dolewamy odrobinę kefiru lub jogurtu i na małym ogniu podsmażamy 2 min mieszając. Danie przekładamy do salaterek polewamy odrobiną kefiru/jogurtu z aromatem i posypujemy odrobiną cukru. Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń