Do góry

Desery Przepis na:

Jabłko pieczone

Jabłko pieczone

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Jabłko pieczone"

Składniki

  • 8 jabłek
  • 4 łyżki cukru
  • 10 dag orzechów włoskich
  • 10 dag rodzynek
  • kawałeczki ananasa z puszki
  • 4 łyżeczki żurawiny (może być dżem żurawinowy)
  • 4 łyżeczki miodu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka umyj, przy pomocy małego nożyka lub specjalnego urządzenia usuń z nich gniazda nasienne. Orzechy posiekaj. Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Ananas pokrój na małe kawałeczki. Wymieszaj orzechy, rodzynki, ananas, żurawinę oraz miód. Do masy możesz dodać jeszcze inne bakalie.

  2. Jabłka napełnij farszem, wstaw do żaroodpornego naczynia, na dno wlej kilka łyżek wody, piecz 30 minut. Podawaj na ciepło.

  3. CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń