Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłkowa zebra"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Tokarz z Ptaszkowej</strong>
Margarynę stop, ostudź. Dodaj mleko i cukier puder, zmiksuj, dodając jajka. Mąkę, budynie i proszek przesiej, dodaj do ciasta, ucierając. 1/3 ciasta wymieszaj z kakao, resztę połącz z rodzynkami. Do tortownicy wlej ciasto ciemne, na nie jasne.
Jabłko pokrój, posyp cynamonem i mąką. Truskawki posyp mąką. Owoce lekko wbij w ciasto. Piecz 45 min w 180°C. Kruszonka: zagnieć, schłodź. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach na folię, chłodź 15 min. Kruszonką posyp ciasto, piecz 30 min.Źródło: Chwila dla Ciebie