Do góry

Desery Przepis na:

Jabłkowe Bakalino

Jabłkowe Bakalino

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 1202

Dodano:

Odsłon: 22711

Pyszne wilgotne ciacho, no i bez tłuszczu:)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka pokroić w kostkę, zasypać cukrem, dodać rodzynki, orzechy, kokos i sok z cytryny.Odstawić na ok. 20 min do lodówki.

  2. Następnie wbić jajka, wsypać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko wymieszać. Piec ok 45 min w średnio nagrzanym piekarniku. (Sprawdzać patyczkiem!)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sandra1 23 stycznia 2011 Ciasto jest wyśmienite !!!!! Za każdym razem wychodzi i smakuje rewelacyjnie. GORĄCO POLECAM ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zabecka 17 grudnia 2010 Asinto: foremka w jakiej piekłam to ta średnia czyli 30 cm.
Kasiarko: do tego ciasta nie daje się kakao ani cynamonu! ono samo tak ciemnieje w czasie pieczenia!!!Sama byłam zdziwiona za pierwszym razem !
Aczkolwiek jeśli ktoś lubi to czemu nie?!
Ja spotkałam się z kilkoma nazwami tego wypieku: Bakalino,ciasto bez tłuszczu czy placek włoski.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

katarzyna13535 15 grudnia 2010 ja to ciasto znam pod inna nazwa - "Próżniak"- bo najwiekszy prozniak potrafi to zrobic :))

a kakao tu nie ma

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasiarka 15 grudnia 2010 Może się czepiam, ale nie dodałaś żadnego kakao ani cynamonu? Bo pasowałoby mi, a i zdjęcie to sugeruje ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Asinta 14 grudnia 2010 a jaka powinna być wielkość foremki??? By wyszło takie jak u ciebie????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Befado 12 grudnia 2010 Znam to ciasto pod inną nazwą ''Ciasto bez tłuszczu''piekę go często jest wyśmienite.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

noram 11 grudnia 2010 Jak nie lubię słodkiego to na to się chętnie skuszę;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń