Do góry

Śniadania Przepis na:

Jaglanka z truskawkami i borówkami

Jaglanka z truskawkami i borówkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 220

Zdrowe, sezonowe śniadanie

Składniki

  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • 50g borówek amerykańskich
  • 100g truskawek
  • łyżka orzechów nerkowca
  • łyżka nasion słonecznika
  • łyżeczka sezamu
  • łyżeczka siemienia lnianego
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę lekko podpraż na suchej patelni. Potem zalej wodą (trzykrotność wysokości kaszy) i pozostaw na małym ogniu bez przykrycia aż kasza wsiąknie całą wodę (ok. 10-12 minut). Co jakiś czas zamieszaj.

  2. Umyj owoce, pokrój truskawki i wrzuć do miski. Dodaj orzechy i ugotowaną kaszę.

  3. Danie można zjeść od razu na ciepło albo później na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń