Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajecznica z pomidorkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Szczypiorek umyj, strząśnij nadmiar wody. Drobno pokrój.
Pomidorki koktajlowe umyj, osusz, a następnie pokrój je na połówki lub ósemki.
Na patelni rozgrzej masło i wbij jajka, poczekaj, aż białko lekko się zetnie, po czym wymieszaj.
Do lekko ściętej jajecznicy dodaj pokrojone pomidorki, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i smaż, aż jajecznica będzie miała odpowiednią konsystencję. Na koniec dorzuć szczypiorek. Jajecznicę podaj np. z pełnoziarnistymi grzankami lub innym pieczywem.Źródło: Świat kobiety