Do góry

Przekąski Przepis na:

jajka faszerowane

jajka faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 422

Dodano:

Odsłon: 18131

Jajka przepięknie faszerowane i do tego bardzo pyszniutkie

Składniki

  • jajka 8szt
  • cebula 1szt.
  • pieczarki 4szt.
  • musztarda (tak do smaku)
  • przyprawy wg uznania, jak kto lubi
  • majonez 2/3 łyżki
  • Natka pietruszki
  • do ozdoby papryka czerwona,żółtta i zielona+ odrobina majonezu i szczypior
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy,studzimy,przekrajamy na pół i wyciągamy żółtka.
    Pieczarki i cebulke kroimy drobniutko i podsmażamy
    Wszystko razem mieszamy z żółtkami,majonezem przyprawami i ostudzoną cebulką i pieczarkami.
    Na talerz kładziemy sałatę i wykładamy połówki jaj i uzupełniamy wcześniej przygotowanym farszem . Każdą połówkę z farszem posmaruj odrobiną majonezu i posyp drobno pokrojoną kolorową papryką i szczypiorem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń