Do góry

Przekąski Przepis na:

jajka faszerowane

jajka faszerowane

Autor: olo1

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 46

Dodano: 23.01.2011

Odsłon: 5332

polecam

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka kurze ugotować na twardo (10 minut).

  2. Na cztery minuty przed końcem gotowania włożyć jajka przepiórcze.

  3. Następnie zalać zimną wodą,ostudzić.

  4. Natkę umyć.

  5. Jajka obrać.

  6. Przepiórcze pokroić w plasterki,kurze przekroić wzdłuż na połówki i ostrożnie wyjąć żółtko.

  7. Żółtka z czterech jajek utrzeć z musztardą.

  8. Pstrąga rozgnieść widelcem i wymieszać z sokiem z cytryny lub octem winnym.

  9. Do pasty rybnej dodać resztę żółtek i przecier pomidorowy,utrzeć razem na gładką masę.

  10. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

  11. Napełnić masą połówki jajek.

  12. Udekorować natką i plasterkami jajek przepiórczych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń