Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajka faszerowane sałatką z szynki i papryki

Jajka faszerowane sałatką z szynki i papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Jajka faszerowane sałatką z szynki i papryki"

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jaja włóż do zimnej wody i gotuj 10 minut od wrzenia. Wystudź, obierz, cztery przekrój na pół, wyjmij z nich żółtka. Wyjęte żółtka i pozostałe jajka, szynkę, paprykę, rzodkiewki pokrój. Dodaj majonez, parmezan, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

  2. Powstałą masę przekładaj do przygotowanych połówek jajek, posyp posiekanym koperkiem. Układaj na liściach sałaty. Jeśli pozostał Ci farsz, możesz użyć go jako pasty do pieczywa.

  3. Czas: około 30 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń